Det här kan vi hjälpa dig med!

Du når oss via e-post doit@medfarm.uu.se eller telefon 018-471 5017.
 

 • Spela in föreläsning i Självkörstudion på BMC Vi hjälper dig med tekniken så att du kan fokusera på det du har att säga och förmedla. Information och bokning.
   
 • Redigering av filmat material Behöver du hjälp med att redigera något som du har filmat på egen hand kontakta oss så hjälper vi dig.
   
 • Filma praktiska moment, miljöer, studiebesök Vi kan hjälpa dig genom hela produktionskedjan från att bolla idéer och upplägg till manusbearbetning, filmning, teknik och efterbearbetning.
   
 • Filma med mobilen Vi tipsar dig om hur du bäst filmar med mobilen, kanske i labbet eller om något annat som du vill visa och berätta om. Vill du spela in berättarröst i efterhand kan du göra det hos oss.
   
 • Spela in Podcast Låna vår podcastutrustning och gör en ljudinspelning. 
   
 • System, appar för lärande och administration Har du en pedagogisk idé som du vill bolla eller utveckla.

   

Andra tips och kontaktvägar

När det handlar om Zoom hänvisar vi ofta vidare till Zoom-supporten. De kan hjälpa dig med specifika frågor gällande inspelningar med Zoom, olika set-ups etc. Av oss kan du låna enklare tillbehör som webbkamera, stativ och teknik för ljudupptagning. 

Spela in föreläsning på egen hand Använd Canvas Studio, Studiums videotjänst som har funktion för skärminspelning med webbkamera. 

Texta din film För att skapa undertexter till din film, ladda upp den i Canvas Studio. Där kan du få en automatgenererad text som går att redigera i. Filmer producerade av eller i samarbete med oss och inspelningar från Självkörstudion kan vi ladda upp i Canvas Studio och dela med dig så att du kan skapa undertexter. 

Publicering av film Inom UU finns i dagsläget två videoplattformer för publicering och delning av film. Det är Medfarm Play (saknar stöd för textning) och Canvas Studio.

 

Länktips

Här finns tips om hur man kan låta studenter samarbeta med olika webbverktyg
Facebookgrupp om Digital omställning