GÖR EN PODD

Ibland är ljud det bästa mediet. Att streama ljud och lyssna på en podd kan möjliggöra andra aktiviteter samtidigt. Alla är kanske inte önskvärda, men många är. Det kan öka benägenheten att använda materialet hos studenterna och ökar tillgänligheten. 
Att spela in ljud kan också kännas lättare än att vara med på video och bild för någon som du exempelvis vill intrervjua. En ljudinspelare kan också vara lättare att använda i vissa situationer.

Vi har på Medfarm DoIT en poddutrustning som du antingen kan koppla upp hos oss i vår självkörstudio eller som du kan låna med dig och spela in på önskvärd plats. Vi har också en dator som du kan använda för att klippa ljud på. Här hittar du information om vår utrustning.

Behöver du hjälp och tips för ljudinspelning? Eller vill du boka poddutrustningen? Hör av dig till oss: doit@medfarm.uu.se

För att boka självkörstudion klicka här

Tips och länkar

Är du nyfiken på Podcast och hur det kan fungera i undervisningen? Vi har teknik att låna ut eller så kan du spela in här hos oss. Vi hjälper också till med publiceringen.

Kontakta oss för mer information, doit@medfarm.uu.se.

Lyssna på Vink till SSK
En podcast som riktar sig till studenter, termin 1 på Sjuksköterskeprogrammet.

Lyssna på T5Podden
En podcast som riktar sig till studenter, termin 5 på Läkarprogrammet.

Senast uppdaterad: 2021-12-29