"Människoförädling" och drömmen om den perfekta människan

Tisdag 19 mars inbjuder Konst – Läkekonst till "Människoförädling" och drömmen om den perfekta människan med föredrag av Eva F Dahlgren, författare, och Ulf Pettersson, prof. em. i medicinsk genetik. Välkommen till Grönwallsalen.

Eva F Dahlgren och Ulf Pettersson

Tid  Tisdag 19 mars 2019, kl 19.00
Plats  Grönwallsalen, ingång 70, UAS
Övrigt  Fri entré, ingen föranmälan

Ladda hem  Konst – Läkekonst 19 mars 2019

"Människoförädling" och drömmen om den perfekta människan

Konst – Läkekonst inbjuder till en kväll om rasbiologi, fallna kvinnor och modern genteknik. Möt Eva F Dahlgren, författare till boken Farfar var rasbiolog och nybliven hedersdoktor i medicin i Uppsala, som föreläser utifrån sin egen släkthistoria. Om farfar K V Ossian Dahlgren, växtförädlare och professor i botanik i Uppsala, aktiv vid rasbiologiska institutet. Om ”fallna” kvinnor som studerades av rasbiologerna och vad som hände med deras barn. Allt på temat: Vem är värdefull och vem är undermålig och vem avgör det?

Vi gästas också av Ulf Pettersson, prof. em. i medicinsk genetik som talar om Människoförädling - hur tänkte man och hur kommer man att tänka i framtiden?

Kvällen avslutas med en diskussion mellan Eva, Ulf och Lisa Ekselius, professor i psykiatri.

Mer information  www.evafdahlgren.se
Mer information  Ulf Pettersson: Från rasbiologi till genomisk medicin

Arrangör  Kulturkommittén för Konst – Läkekonst vid Uppsala universitet och Akademiska sjukhuset med stöd av UNT.