Bergman i dialog med psykologi

Tisdag 17 april inbjuder Konst – Läkekonst till Bergman i dialog med psykologi. I samtalet deltar Leif Zern, teaterkritiker och Bergmankännare, samt Erica Norman, litteraturvetare och psykolog.

Tid: Tisdag 17 april, kl 19.00
Plats: Grönwallsalen, ingång 70, UAS
Övrigt: Fri entré, ingen föranmälan

Ladda hem Poster Konst – Läkekonst 17 april 2018

Bergman i dialog med psykologi

Psykologi var ett bärande tema i Bergmans konstnärskap. Nyfikenhet förde honom även till litteratur inom ämnet. Forskning i Bergmans bibliotek på Fårö visar att han skapade en dialog med författare direkt i böckerna. I marginalanteckningarna anar vi konturen av Bergmans inre jag.

Välkommmen till ett föredrag och samtal mellan teaterkritikern och Bergmankännaren Leif Zern och litteraturvetaren och psykologen Erica Norman.

Värd:
Ola Nordenfors, Litteraturvetenskapliga institutionen, Uppsala universitet

Arrangör  Kulturkommittén för Konst – Läkekonst vid Uppsala universitet och Akademiska sjukhuset med stöd av UNT