Workshop i kulturell intelligens (CQ)
- Datum: –12.00
- Plats: Zoom
- Föreläsare: Charlotta Öberg från PRISMA Cross-Cultural Consultants
- Webbsida
- Arrangör: Vetenskapsområdet för medicin och farmaci
- Kontaktperson: Louise Hernander
- Workshop
Den 21 september 2021 anordnar vetenskapsområdet för medicin och farmaci en workshop i kulturell intelligens för områdets personal. Det finns plats för 300 deltagare och anmälan hålls öppen så länge det finns platser kvar. Observera att masterstudenterna har sin workshop den 14 september.
Kulturell intelligens är avgörande i vår internationaliserade värld. Förmågan att fungera väl i mångkulturella sammanhang har visat sig ha en positiv inverkan på individers framgång, arbetsgruppers kreativitet och organisationers lönsamhet. Den här kursen ger dig verktyg att hantera kulturskillnader på jobb och i studier.
Personal och studenter vid vetenskapsområdet för medicin och farmaci bjuds in till en förmiddagsworkshop i kulturell intelligens ledd av Charlotta Öberg från PRISMA Cross-Cultural Consultants, expert på kulturell mångfald och interkulturell kommunikation och en internationellt efterfrågad föreläsare på ämnet.
Vetenskapsområdet för medicin och farmaci är en mångkulturell miljö. Sammansättningen på våra master- och doktorandutbildningar är mycket internationell och många av grundutbildningarna har en hög andel studenter med utländsk bakgrund. Det görs samtidigt satsningar inom internationalisering på flera plan på vetenskapsområdet för medicin och farmaci. Både student- och personalmobilitet spås öka, med fler internationella erfarenheter som följd, och antalet aktiviteter inom internationalisering på hemmaplan ökar stadigt.
För att förbereda personal och studenter för de utmaningar och möjligheter ökad internationalisering medför erbjuds nu en evidensbaserad metod för att utveckla kulturell intelligens (CQ – cultural intelligence). Att framgångsrikt hantera kulturskillnader och att odla de positiva effekterna av kulturell mångfald på arbetsplatsen blir allt viktigare i takt med att arbetsplatser och samhällen blir mer mångkulturella.
Under 2019 och 2020 genomförde Medfak flera uppskattade CQ-workshoppar med Charlotta Öberg från PRISMA Cross-Cultural Consultants. Hon är expert på kulturell mångfald och interkulturell kommunikation och en internationellt efterfrågad föreläsare på ämnet. Workshopen hölls för både personal och mastersstudenter. Satsningen föll väl ut och ambitionen är därför att fortsätta initiativet 2021 så att ännu fler studenter och personal ska få möjligheten att genomföra utbildningen.
Kalendarium för medicin och farmaci
Prenumerera på kalender
Windows
Följ dessa instruktioner för att lägga in prenumerationen i Outlook i Windows:
- Kopiera kalenderlänken.
- Gå till kalendervyn i Outlook.
- Högerklicka på Mina kalendrar (eller Andra kalendrar), välj Lägg till kalender, välj Från Internet.
- I dialogrutan som öppnas klistrar du in kalenderlänken.
- Svara ja på frågan om du vill lägga till Internetkalendern i Outlook och prenumerera på uppdateringar.
Kalendern finns nu med i din kalenderlista i Outlook. Du kan välja om kalenderposterna ska visas genom att klicka i bocken bredvid kalenderns namn.
Mac
För Safari på Mac, läs dessa instruktioner.
Övrigt
I andra kalenderprogram, kopiera länken och lägg till den på det sätt som används där.
September 2023
-
–13.00
Biomedicinskt centrum
Disputation, Po-Cheng Tang "On antibiotics – biofilm resistance selection and drug interactions"
-
–12.00
Universitetshuset, sal IX
Disputation- Studies of the BarnSäkert (SEEK) model – the Swedish Child Health Services as a forum for early identification of psychosocial risk factors in the home environment of young children
-
–11.00
Biomedicinskt centrum
Genomik-seminarium, Axel Cederholm "Autoantibodies against type I Interferons"
-
Akademiska sjukhuset
Halvtidsseminarium: Optimised diagnostics and follow-up of patients with ureterolithiatis.
Halvtidsseminarium med Klara Sahlén.
-
–
Biomedicinskt centrum
Immunologiseminarium, Robin Lindsay "What drives changes in T cell motility and function in islets during type 1 diabetes and how can we use this in the future?"
Oktober 2023
-
–14.30
Medicinhistoriska museet
Så minns jag min far Arne Tiselius
Docent Per Tiselius berättar om sin far, Nobelpristagaren Arne Tiselius. "Hur jag som 14-åring upplevde den glansfulla tiden kring min far Arnes Nobelpris vars betydelse jag med åren lärde mig att inse alltmer under mina egna medicinska studier och min verksamhet som läkare."
-
–14.00
Biomedicinskt centrum
IMBact seminarium, Marie Wrande