Spela in din föreläsning hos oss

KOM TILL VÅR SJÄLVKÖRSTUDIO

Spela in din föreläsning med bra ljud- och bildkvalitet

I ett rum hos oss på BMC kan du spela in dina föreläsningar på egen hand och skapa föreläsningar direkt anpassade för webben

Vi hjälper dig att komma igång, sedan föreläser du själv. Efteråt tar vi hand om materialet och publicerar föreläsningen, antingen på MedfarmPlay - eller i Canvas Studio. Fördelen med att lägga upp den i Canvas Studio är att du där kan skapa undertexter till din film

Använd vår tavla! Bakom draperierna i studion har vi en tavla som du kan använda för att visualisera och förklara sammanhang och formler samtidigt som du spelar in. Här nedan ser du ett klipp ur Dorothe Spillmans film om elektrontransportkedjan.

Se en inspelad föreläsning från vår Självkörstudio
Boka tid i Självkörstudion (kl. 9-12 alt. kl. 13-16)

ANPASSA DIN FÖRELÄSNING FÖR WEBBEN

Du kan såklart spela in din vanliga klassrumsföreläsning rakt upp och ner, men om du har tid och möjlighet så kan du med några enkla grepp anpassa din föreläsning för webben.

Dela upp i avsnitt
Dela gärna upp längre föreläsningar i avsnitt. Namnge dessa baserat på vad de handlar om. Det underlättar för studenten att hitta avsnitt för t ex repetition. Avsnitten behöver inte vara exakt lika långa. Det kan vara bättre att innehållet hänger ihop.

Använd bilder och nyckelord
Undvik för mycket text på dina slides. Dina tittare ska lyssna på dig och inte läsa text samtidigt. Försök att hitta nyckelord och bilder som förstärker och visualiserar ditt budskap. Om du har mycket text på en sida, kan du flytta ner den i anteckningsfältet, och se detta som din manustext. Utifrån den lyfter du sedan upp nyckelord och lägger in bilder på själva sidan.

Styr tittarens blick genom animeringar
Våra blickar dras gärna till saker som rör sig, är stora och till kontraster. Av den anledningen, låt det som är viktigt ta stor plats på din sida och använd animeringar för att tona bort och tona fram det du vill att tittaren ska fokusera sin blick på.
 

Dags för inspelning


Ta med dig presentationen
Ta med dig din presentation på ett USB-minne. Du föreläser från vår dator (Mac) i studion.

Ta med och använd gärna rekvisita
Ta med dig saker, modeller, böcker, verktyg eller annat material att visa upp. Ballonger, hattar och paketsnören kan agera som olika celler eller virus. Låt fantasin flöda!

Klä dig bekvämt - och undvik helsvart
Bär gärna enfärgade kläder i milda färger. Bakgrunden är svart så undvik helsvarta kläder. 

Skriv och visa saker under föreläsningen
I Självkörstudion har vi en tavla och kritor som du kan använda. 

Hitta hit
Självkörstudion hittar du här, BMC C6:305. Är du osäker på vägen så kan vi bestämma en plats där vi möter upp dig.

UNDER INSPELNINGEN


Titta in i kameran
Det bästa är om du kan slappna av och försöka vara dig själv. Du behöver inte kunna din text utantill, det är helt okej att läsa och bläddra i papper. Möt studenterna genom att titta in i kameran. Det ger ökad närvaro.

Ställ frågor
Våga stanna upp och ställ frågor under inspelningen trots att du inte har någon publik på plats. Det är ett bra sätt ge dina tittare chans att reflektera det du pratar om. 

Markera och visa i presentationen
Använda muspekaren för att visa detaljer i en bild eller markera viktiga ord.

Senast uppdaterad: 2022-02-02