Nominera till Årets alumn 2019

2019-05-27

Nu kan du nominera din kandidat till Uppsala universitets utmärkelse Årets Alumn 2019. Priset tillfaller en alumn som gjort framstående insatser inom sin karriär eller på annat sätt utmärkt sig med en gärning värd att uppmärksamma.

Varje år delar Uppsala universitet ut utmärkelsen Årets Alumn till en alumn som gjort framstående insatser inom sin karriär eller på annat sätt utmärkt sig med en gärning som Uppsala universitet bedömer värd att uppmärksamma. Utmärkelsen möjliggörs genom en gåva från professor John Frederick Morgan-Jones, Uppsalaalumn från Kanada.

Alla med anknytning till Uppsala universitet inbjuds nu att inkomma med sin nominering till Årets Alumn 2019. Välkommen med ditt förslag senast 23 augusti.

Nominera  till Årets alumn 2019 här
Mer information  Årets Alumn vid Uppsala universitet

Årets alumn 2018: Sofia Wadensjö Karén

Sofia Wadensjö Karén är VD för Utbildningsradion och har tidigare varit chefredaktör för tidningen VI. Hon har under en rad år varit styrelseordförande för intresseorganisationen ”Utgivarna”. Sofia Wadensjö Karén har läst litteraturvetenskap vid Uppsala universitet, hon tog sin kandidatexamen 1995 och fortsatte sedan med journalistutbildning vid Stockholms universitet. Under studieåren i Uppsala var hon engagerad i studentlivet, inte minst vid Värmlands nation där hon var redaktör för nationstidningen Wermlandus.

I prismotiveringen anges att ”Som person och i sin yrkesroll kännetecknas Sofia Wadensjö Karén av stark integritet. Hon är en god förebild för Uppsala universitets studenter och hon är en klok röst i offentligheten och en stark förändringsledare”.