Ta med kontoret till Fårö och Bergmangårdarna

2018-02-06

Nu kan du, forskare vid Uppsala universitet, utan kostnad tillbringa tid för skriv- och tankearbete i Ingmar Bergmans efterlämnade fastigheter på Fårö. Ansökningar behandlas löpande.

Uppsala universitets samarbetsavtal med Stiftelsen Bergmangårdarna ger forskare vid universitetet möjlighet att utan kostnad bo och arbeta 1-2 veckor i Ingmar Bergmans efterlämnade fastigheter på Fårö. Fastigheterna är tillgängliga mars-oktober med undantag för juli månad, platstillgången är begränsad även juni och augusti.

Uppsala universitet har 2018 tillgång till flygelbyggnaden på Dämba. I huset finns två sovrum, vardagsrum, badrum och kök och rymmer 2-4 forskare om man vill arbeta tillsammans med ett projekt. Fastigheterna har modernt utrustade kök och självhushåll gäller. Fastigheterna ligger i naturskönt område på Fårö, cirka en timmes bilfärd från Visby. Forskaren måste själv ordna med transport.

I ansökan ska anges

  • Vem eller vilka som ansökan avser
  • Anställningsförhållande vid Uppsala universitet
  • Vilken tidsperiod ansökan avser
  • En kort beskrivning av syftet med vistelsen vid Bergmangårdarna.

Ansökningar behandlas löpande av Rektorsrådet och Planeringsrådet för Campus Gotland. Gästande forskare kan i samband med vistelse på Fårö bjudas in till Campus Gotland i Visby för att exempelvis ge en föreläsning, delta i seminarium, träffa forskarkolleger eller dylikt.

Skicka din ansökan till christer.waldenstrom@uadm.uu.se
Läs mer om ansökan om besök vid Bergmangårdarna

Läs merBergmangårdarna

Nyheter