France Mentré ny hedersdoktor vid farmaceutiska fakulteten

2017-10-13

France Mentré, professor i biostatistik vid Universitet Paris Diderot, har utsetts till hedersdoktor vid farmaceutiska fakulteten. France Mentré har under längre tid bedrivit samarbete med Uppsala universitet.

France Mentré promoveras i Universitetshuset 26 januari 2018

France Mentré, professor i biostatistik vid INSERM – Universitet Paris Diderot i Frankrike, är biomatematiker, biostatistiker och läkare. Hon utvecklar metoder för att optimera modellbaserad design och analys av kliniska läkemedelsstudier i syfte att utvinna relevant information på ett etiskt, praktiskt och kostnadseffektivt sätt.

Sex doktorander vid Uppsala universitets institution för farmaceutisk biovetenskap har haft sitt halvtidsseminarium vid France Mentrés universitet i Paris. Mentré har även publicerat nio vetenskapliga artiklar i samarbete med forskare vid Uppsala universitet.

France Mentré promoveras i Universitetshuset fredag 26 januari 2018.

Läs mer om France Mentré