Universitetsbiblioteket erbjuder interaktiva anatomiresurser

2017-08-17

Uppsala universitetsbibliotek erbjuder Visible body, en sökbar och interaktiv 3D-modell över kroppens anatomi samt Acland’s Video Atlas of Human Anatomyver med 300 videoklipp med anatomi och dissektioner på mänskliga preparat.

Visible body innehåller en komplett, sökbar och interaktiv 3D-modell över kroppens anatomi. Detaljerade, anatomiskt korrekta, tredimensionella modeller av mer än 1 700 anatomiska strukturer finns tillgängliga, inklusive alla större organ och kroppssystem. Möjlighet finns även till exempelvis självtester och att spara favoritvyer.

Uppsala universitets prenumeration innehåller modulerna

• Human Anatomy Atlas
  • Anatomy & Function
  • Muscle Premium
  • Skeleton Premium
  • Physiology Animations
  • Heart & Circulatory Premium

Resurserna kan användas i webbläsaren eller laddas ner som appar. För att komma åt Visible Body, gå alltid via Uppsala universitetsbiblioteks webbplats, www.ub.uu.se  > Databaser A-Ö > Visible Body.

Acland’s Video Atlas of Human Anatomy innehåller över 300 videoklipp som visar anatomi och dissektioner på mänskliga preparat. En berättare kommenterar dissektionerna och vad som visas med stöd från pilar och text i videon. Det finns möjlighet att ladda ner en skriftlig version av informationen som ges i filmerna. Det går också att testa sig själv med hjälp av exams om man skapar ett gratis personligt konto.

För att komma åt Acland´s Video Atlas of Human Anatomy gå alltid via Uppsala universitetsbiblioteks webbplats, www.ub.uu.se > Databaser A-Ö > Acland’s

Personal från biblioteket kommer gärna och visar resurserna för dig, din arbetsgrupp eller dina studenter - tveka inte att höra av dig till oss:

BMC- och Medicinska biblioteket
e-post: bmcbibl@ub.uu.se  / medicinskabibl@ub.uu.se