EIT Health återvänder till Almedalen

2017-06-21

Tisdag 4 juli återvänder EIT Health till Almedalsveckan med seminariet Det går sällan av sig själv – utbilda för bättre samverkan mellan sjukvård, näringsliv och akademi. Välkommen att ta del av samtalet på plats eller via webb-tv.

Tid: Tisdag 4 juli 2017, kl. 11:15-12:15
Plats: Studentcentrum/Hus D, Kaserngatan 1, Visby
Mer information: Krister Halldin, Uppsala universitet, 0704-250753

Webbsändning http://media.medfarm.uu.se/play/live/almedalen

Samverkan mellan sjukvård, näringsliv och akademi lyfts gärna fram som en nyckelfaktor för att möjliggöra innovationer inom livsvetenskap. Tanken är att olika kunskaper, resurser och perspektiv ska sammanlänkas för att skapa innovation. Det är inget fel på den tanken, problemen uppstår när den ska förverkligas. Ofta tar vi för givet att samverkan sker av sig själv ”bara vi sätter oss runt samma bord”, Men verklig samverkan kräver kompetens och systematik – utan det försvinner den innovation vi vill se alltför lätt i sega processer och konflikter.

EIT Health seminarium Det går sällan av sig själv – utbilda för bättre samverkan mellan sjukvård, näringsliv och akademi belyser behovet av samverkanskompetens och visar hur processdesign och processledning kan medverka till framgångsrik samverkan. Vi gästas av en profilstark panel som diskuterar vilka kompetenser som egentligen behövs och hur dessa kompetenser kan utvecklas genom utbildning – centrala pusselbitar i förverkligandet av en förstärkt och värdeskapande samverkan.

Medverkande:
Anders Lönnberg