Elin Svedin är Årets Farmacistudent 2018

2018-09-28

Elin Svedin, studerande vid Uppsala universitets apotekarprogram, har av föreningen Sveriges Farmaceuter tilldelats utmärkelsen Årets Farmacistudent 2018.

Elin Svedin, foto: privat

Priset tilldelas studenter som är goda exempel och bidragit till att förbättra farmacibranschen eller farmacistudenters situation. Elin Svedin, får utmärkelsen för att hon ”med energi, tagit sig an frågor såsom studiebevakning och skapandet av mötesplatser mellan studenter och läkemedelsbranschen. Dessutom har hon medverkat i projektet Studenthälsan som bekämpar studenters psykiska ohälsa. Med det ideella engagemanget som hjärtefråga jobbar Elin oförtrutet vidare för att nå ut och inspirera farmacistudenter till fackliga uppdrag, som kommer övriga studenter och förbundet till gagn".

– Jag är oerhört glad och hedrad över utmärkelsen. Det ideella engagemanget, och att inspirera andra till att engagera sig fackligt eller i kåren, genomsyrar hela mitt liv och ligger mig väldigt varmt om hjärtat, säger Elin Svedin till tidningen Svensk Farmaci.

Elin Svedin mottar priset och ger eventuellt en föreläsning vid en ceremoni onsdag 11 oktober.

Läs mer på Sveriges Farmaceuter

Andra namn som nämns