Göran Gustafsson-föreläsning: Edvard Moser

Tisdag 18 december inbjuds till Göran Gustafsson-föreläsning med Edvard Moser, nobelpristagare 2014 och professor i neurovetenskap, som i Uppsala talar på tema Space and time in the hippocampus.

Edvard Moser, foto NTNU

Tid: Tisdag 18 december 2018, kl. 14.15
Plats: Grönwallsalen, Akademiska sjukhuset, ing 70
Övrigt: Fri entré (begränsat antal platser)

Ladda hem Poster Göran Gustafsson-föreläsning: Edvard Moser

Edvard Moser – Space and time in the hippocampus

Uppsala universitets vetenskapsområde för medicin och farmaci  inbjuder till 2018 års Göran Gustafsson-föreläsare Edvard Moser, den världsberömde norske forskare som 2014 tilldelades Nobelpriset i fysiologi eller medicin, tillsammans med sin hustru May-Britt Moser ”för deras upptäckter av celler som utgör positioneringssystem i hjärnan”. Mosers forskning har klargjort hur hjärnan fungerar när vi orienterar oss, vilket exempelvis kan öka förståelsen för hur Alzheimers sjukdom uppstår.

Edvard Moser har sin grundutbildning i psykologi vid Oslo universitet och doktorerade 1995 i neurofysiologi. Moser rekryterades efter postdoktorala studier i Storbritannien till Norges teknisk-natur-vetenskapliga universitet i Trondheim (NTNU) där han nu är professor i neurovetenskap och director för Kavli Institute for Systems Neuroscience.

Läs mer  Moser Group, NTNU